Sail Teknoloji Cemalpaşa Mah. Fuzuli Cad. Galleria İş Merkezi No: 14/1062 01120 Seyhan, Adana 0322 457 84 38 info@sailteknoloji.com

Motor Beyni "ECU (Electronic Control Unit)" Nedir?

Günümüzde teknoloji çok hızlı bir şekilde gelişip değişmektedir. Otomotiv sektörüde bu hızlı gelişim ve değişimden faydalanarak gün geçtikçe insanların hayatını kolaylaştıracak yeniliklerle karşımıza çıkmaktadır. Bununla beraber araçlar üzerindeki parça ve algılayıcı sensörlerde artmaktadır. Hergün sayısı ve çeşidi artan bu malzemeleri, bütün olarak bir arada sorunsuz çalıştırıp, hangi malzemenin nasıl bir veri ile ne zaman, ne şekilde çalışacağını belirleyen bir sisteme ihtiyaç duyulmuştur.

Bu sisteme ECU (Electronic Control Unit) yani halk arasında Motor Beyni denmektedir. Motor Beyni "ECU (Electronic Control Unit)" bir bilgisayar gibi çalışmaktadır ve kendisine özgü bir işletim sistemi yazılımına sahiptir (Bilgisayarlardaki Windows gibi düşünülebilir). Motor Beyni "ECU (Electronic Control Unit)" diğer elektronik araçlarımız gibi zaman içerisinde donanımsal veya yazılımsal olarak bozulabiliyor. Böyle bir durumda araç sahiplerinin kendilerinin yapabileceği birşey yoktur. Aracınızı Oto Elektronik bakım, onarım, tamir yapan bir atölyeye götürmeniz gerekir. Yapılacak doğru bakım, onarım, tamir ile en uygun maliyetle sorununuz çözülmüş olur.
Teknik Oto olarak 2003 yılından itibaren sizlere, en doğru oto elektronik bakım, onarım, tamir hizmeti veriyoruz.

Sizlere yardımcı olabileceğimiz bazı örnekler;
  • Motor Beyni "ECU (Electronic Control Unit)" Arızaları,
  • EGR (Exhaust Gas Recirculation) Arızaları,
  • DPF (Diesel Particulate Filter) Arızaları,
  • ADBLUE Arızaları,
  • ABS Arızaları,
  • SRS (Airbag) Arızaları,
  • Tuning ( Performans düzenleme yazılım) uygulamaları